Baofeng DM-1701 HotSpot és DM-1701 kliens
Idézet tőle: HA7LCA ekkor: 2024.10.01., 07:58Sziasztok,
megosztanék veletek egy tapasztalatot. Van egy Baofeng DM-1701-ből beállított teljesítmény hotspotom openGD77 Firmware-el, rákötve egy Aszódi tetőantennára. Tökéletesen működik a városból kb. bárhonnan elérem.
Lett még egy DM-1701 rádióm. A testvérén keresztül (teljesítményhotspot ami ugye szntén egy DM-1701) vételben igen recsegősen, szaggatva, kb. érthetetlen a vétel. Adásban semmi probléma.
Ha megcserélem a 2 rádiót funkciójában, akkor is ugyanez a helyzet. Azonban ha egyéb másik kis MMDVM HotSpot fele megy az adás akkor kiváló oda-vissza minden TG-n. A BER minden változat esetében 0,2.
Másik rádióknak (Alinco, Hytera) nincs gondjuk egyik hotspottal sem. Mindkét Baofeng DM-1701 is szépen beszélget más rádiókkal simplexben is (dig./ana.).Konklúzió
A 2db Baofeng DM-1701 nem szeretik egymást, ha egyikük teljesítményhotspotként működik. Érdekes...
Sziasztok,
megosztanék veletek egy tapasztalatot. Van egy Baofeng DM-1701-ből beállított teljesítmény hotspotom openGD77 Firmware-el, rákötve egy Aszódi tetőantennára. Tökéletesen működik a városból kb. bárhonnan elérem.
Lett még egy DM-1701 rádióm. A testvérén keresztül (teljesítményhotspot ami ugye szntén egy DM-1701) vételben igen recsegősen, szaggatva, kb. érthetetlen a vétel. Adásban semmi probléma.
Ha megcserélem a 2 rádiót funkciójában, akkor is ugyanez a helyzet. Azonban ha egyéb másik kis MMDVM HotSpot fele megy az adás akkor kiváló oda-vissza minden TG-n. A BER minden változat esetében 0,2.
Másik rádióknak (Alinco, Hytera) nincs gondjuk egyik hotspottal sem. Mindkét Baofeng DM-1701 is szépen beszélget más rádiókkal simplexben is (dig./ana.).
Konklúzió
A 2db Baofeng DM-1701 nem szeretik egymást, ha egyikük teljesítményhotspotként működik. Érdekes...
Idézet tőle: HA7LCA ekkor: 2024.10.05., 07:36Korrekció!
Részletesebb és figyelmesebb tesztnek vetettem alá a 2db Baofeng DM-1701 rádiót, és sajnos egymással egyáltalán nem akarnak beszélgetni, önállóa simplexen sem. Lehet, hogy frekvencia elcsúszás lesz mégis? De ha a frekvencia nincs a helyén akkor tükörtiszta hangzással másik rádiókkal miért működik rendesen s kommunikáció simplexben is? Nagy kérdés....
Korrekció!
Részletesebb és figyelmesebb tesztnek vetettem alá a 2db Baofeng DM-1701 rádiót, és sajnos egymással egyáltalán nem akarnak beszélgetni, önállóa simplexen sem. Lehet, hogy frekvencia elcsúszás lesz mégis? De ha a frekvencia nincs a helyén akkor tükörtiszta hangzással másik rádiókkal miért működik rendesen s kommunikáció simplexben is? Nagy kérdés....
Idézet tőle: HA7LCA ekkor: 2024.10.11., 14:58A rádió problémája lejelentésre került az értékesítő felé, aki szó nélkül visszafizette a készülék árát, hibásnak minősítve azt.
A rádió problémája lejelentésre került az értékesítő felé, aki szó nélkül visszafizette a készülék árát, hibásnak minősítve azt.
Idézet tőle: Kiss Zoltán ekkor: 2024.12.22., 22:59Érdekességképpen hozzáfűzném hogy a DM1701 opengd77 fw-vel használtam mmdvm hotspottal, nem panaszkodtak. szereztem egy rt3s-t, amivel nem kommunikált dmr simplex módban, vagyis rt3s => dm1701 irányban tökéletes volt az adás, de visszafelé (dm1701 ad, rt3s vesz) érthetetlen volt, sőt az rt3s szerint 2-3 másodperc után megszűnt az adás. mindkét rádió hibátlanul ment mmdvm hotspoton. végül a dm1701-re visszakerült a gyári fw, így most mindegyik rádió szépen megy oda-vissza.
Érdekességképpen hozzáfűzném hogy a DM1701 opengd77 fw-vel használtam mmdvm hotspottal, nem panaszkodtak. szereztem egy rt3s-t, amivel nem kommunikált dmr simplex módban, vagyis rt3s => dm1701 irányban tökéletes volt az adás, de visszafelé (dm1701 ad, rt3s vesz) érthetetlen volt, sőt az rt3s szerint 2-3 másodperc után megszűnt az adás. mindkét rádió hibátlanul ment mmdvm hotspoton. végül a dm1701-re visszakerült a gyári fw, így most mindegyik rádió szépen megy oda-vissza.
Idézet tőle: HA7LCA ekkor: 2024.12.26., 15:07Valószínü itt valami kompatibilitási gondok lehetnek, meg még az OpenGD77 sem 100%-os. Nálam az MMDVM hotspot egy másik DM1701 ami nagy antennára van kirakva. Ez esetben a 2 Baofeng nem beszélget egymással. Kipróbáltam, és 2db DM1701 simplexben sem hajlandó beszélgetni egymással. Helyesebben mondva megy, csak érthetetlenül recseg, szaggat... Azonban ha egy "standard" MMDVM hotspoto használok köztük akkor minden tökéletes. Gyári FW visszarakva sem jobb a helyzet. Ezt a jelenséget azóta megerősítette egy másik rádiós kolléga is aki ugyanígy járt tőlem teljesen függetlenül. Érdekes anomáliák ezek.
Valószínü itt valami kompatibilitási gondok lehetnek, meg még az OpenGD77 sem 100%-os. Nálam az MMDVM hotspot egy másik DM1701 ami nagy antennára van kirakva. Ez esetben a 2 Baofeng nem beszélget egymással. Kipróbáltam, és 2db DM1701 simplexben sem hajlandó beszélgetni egymással. Helyesebben mondva megy, csak érthetetlenül recseg, szaggat... Azonban ha egy "standard" MMDVM hotspoto használok köztük akkor minden tökéletes. Gyári FW visszarakva sem jobb a helyzet. Ezt a jelenséget azóta megerősítette egy másik rádiós kolléga is aki ugyanígy járt tőlem teljesen függetlenül. Érdekes anomáliák ezek.